yalova veteriner hekimleri klinikleri kedi köper hayvan çiftlik kısırlaştırma veteriner kliniği

5 Temmuz 2011 Salı

Veteriner Hekim Turhan Gökhan

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda size yalovanın saygıdeğer insanlarından biri olan Veteriner Hekim Turhan Gökhan'ı tanıtacağız.

1959 Yılında Yalova Çınarcık İlçesine bağlı Şenköy de doğdum.
İlkokulu Şenköyde, ortaokulu Çınarcık ortaokulunda 1972 yılında tamamladım. 1975 yılında Bursa Erkek Lisesini bitirdim. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner fakültesine başladım. 1981 yılında veteriner hekim olarak mezun oldum .
1983 yılında Yalova Belediyesinde veteriner işleri müdürü olarak başlamış olduğum görevimi sürdürmekteyim. 1983-1990 yılları arasında kanatlı hastalıkları yumurta tavukçuluğu ve broiller yetiştiriciliği konusunda, 1990-1995 yılları arasında, büyükbaş hayvan hastalıkları ve süt hayvancılığı ve besi hayvancılığı konusunda çalışmalarda bulundum.
1995 yılından beri pet hayvancılığı konusunda çalışmaktayım. 1988 yılında Yalova Veteriner İşleri Müdürü olarak 80 sığır 300 kuzu kesim kapasiteli 1000m2 kapalı alana sahip monoray üzerinde havalı kesim hattında hayvanların kesim ve yüzüm işlerinin tamalandığı modern mezbaha tesislerinin proje ve yapım çalışmalarında koordinatör olarak görev aldım. Sokak hayvanları rehabilitasyonu konusunda ilk çalışmayı başlatan belediye veteriner işleri müdürlüğü olarak 1995 yılında bursa 3. Km sinde Yalova Belediyesi Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin faaliyete sokulmasında görev aldım.

Veteriner Hekim Yener Öz le birlikte ortalama her yıl 300 sokak kedisi 350 civarında sokak köpeğinin kısırlaştırılması , kuduz aşısı, ve paraziter mücadelesinin yapılarak küpelenip alındıkları mekana bırakılması konusundaki çalışmaları 2000 yılından beri sürdürmekteyiz. Biz veteriner hekimlerin sokak hayvanları rehabilitasyonu projesinde görev almalarının , bu hizmetin sağlıklı yürütülmesi için mesleğe gönül borcumuz olduğu inancı içindeyim. Meslekte 25. Yılını doldurduğum 2007 yılında Turhan Gökhan Veteriner Kliniği’ni açtım. Halen burada mesleğimi icra etmekteyim. Kliniğin sitesinde yalova veteriner daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.